1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Злоупотреби при разпределянето на помощите за пострадалите от наводнението в с. Бисер

Злоупотреби при разпределянето на помощите за пострадалите от наводнението в с. Бисер

Това обяви земеделският министър Мирослав Найденов

При разпределянето на помощите за пострадалите от наводненото от язовир "Иваново" село Бисер се е стигнало до злоупотреби, като хора от незасегнатите части на селото са взимали храна, дърва и фураж. Това обяви по БНТ земеделският министър Мирослав Найденов.

Проблемът дошъл от там, че ангажираните с разпределянето на помощите не познават хората от населеното място. Найденов добави, че за да се избегне това, е създаден комитет за раздаването им, в които има представители на всички махали.

В момента дървата се давали от местния горски, който познава хората в селото. Найденов призова живеещите в незасегнатите от бедствието части на селото да не злоупотребяват. Той добави, че е важно да има стройна организация, защото тези дни ще започнат доставките на бяла техника за хората останали без покъщнина.

Днес сутринта екип от спасители с куче е започнал да издирва двамата изчезнали жители на Бисер. Те са се отправили към наводнената къща на възрастното семейство.

Според жена от Бисер, изчезналите са нейни братовчеди, които са продали апартамента си в София и са се преселили в селото. Към момента потвърдените жертви на наводнението са осем.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.