1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП - научи повече
  4. До 25 февруари продължава приемът по подмярка 4.2 от ПРСР

До 25 февруари продължава приемът по подмярка 4.2 от ПРСР

Сред кандидатите е семеен бизнес в Хисаря

 

Приемът по подмярка 4.2 е отворен до 25.02.2022 г. Семейна компания за преработка на ядки в гр. Хисаря ще бъде сред кандидатите, като в момента подготвя своето проектно предложение. Идеята е да бъде построена изцяло нова производствена база, която ще бъде на площ от 1300 кв.м, разкри създателят на компанията Валентин Недев. Той е убеден, че европейските програми дават добри възможности за бизнес развитието на семейни фирми, като неговата.

Подмярка 4.2 подкрепя инвестиции, насочени към подобряване на цялостната дейност, икономическата ефективност и конкурентоспособността на предприятия от хранително-преработвателната промишленост. Чрез подмярката ще се стимулира по-добро използване на факторите за производство, въвеждане на нови продукти и подобряване на качеството и безопасността на храните и тяхната проследяемост.

Тахан Хисаря

Предприятието вече има закупена поточна линия за печене, белене и нарязване на ядки чрез проект, подаден към МИГ Хисаря.

Какъв е пътят на успеха, питаме Валентин. През далечната 1992 г. предприемачът стартира с търговия на едро с ядки, а през 2002 г. започва и преработка – печене, белене, калибриране и пакетиране на ядките. Към края на 2017 г. фирмата разширява производствената база и закупува две нови, модерни поточни линии за производство на тахани и кремове от ядки и семена.

„Започнахме от нулата, но днес съм доволен от постигнатото, чувствам се горд“ – и дава рецептата на успеха: „рискът трябва да е умерен, винаги съм оптимист и смятам, че трудностите пред цялата икономика на страната и пред бизнеса ще отминат.“

Валентин е доволен, че синът му участва в бизнеса и има своя принос за надграждането му. Приемствеността между поколенията и навлизането на младите в агробизнеса са сред акцентите на новата ОСП.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.