1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП - научи повече
  4. И Словакия предаде своя Национален стратегически план

И Словакия предаде своя Национален стратегически план

В документа са заложени много амбициозни цели относно Зелената сделка

 

Правителството на Словакия одобри Националния стратегически план за Общата селскостопанска политика и го предаде в Европейската комисия.

До момента вече 23 държави от Европейския съюз са изпълнили задължението си да представят своите виждания. Останалите четири страни са България, Германия, Белгия и Румъния. Очаква се Белгия да внесе два отделни плана, по един за регионите Валония и Фландрия.

Натискът върху изоставащите държави да наваксат забавянето става все по-голям, тъй като Европейската комисия иска реформираната ОСП да влезе в сила от началото на следващата година. От Брюксел смятат, че нито един от досега предадените планове няма да бъде одобрен преди лятото, а най-ранната възможна дата е през септември.

В словашкото правителство са убедени, че техният план ще бъде одобрен без особени промени, тъй като в него са заложени много амбициозни цели относно Зелената сделка. По линия на новата ОСП Братислава очаква да получи около 4,2 милиарда евро, както и близо 800 милиона за различни аграрни фондове.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.