1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП - научи повече
  4. Сава Савов е най-вдъхновяващият биопроизводител според зрителите на АГРО ТВ

Сава Савов е най-вдъхновяващият биопроизводител според зрителите на АГРО ТВ

На второ и трето място в конкурса се нареждат Цветан Цеков и Пламен Газянов

 

Приключи гласуването за най-вдъхновяващ биопроизводител. Най-много гласове – 1400, получи младият Сава Савов. Стопанството му се намира в пловдивското село Тюркмен, където семейната традиция в земеделието се следва от няколко поколения. Младият и усмихнат Сава Савов казва: „Избрах био-то заради по-добрата реализация на продукцията и по-добрата конкурентоспособност на стопанството“, което е изградено с помощта на мярка Млад фермер.

С 909 гласа на второ място се нарежда Цветан Цеков - пионер в биопроизводството у нас. „Здраве и дълголетие се постигат със здрава и чиста храна. Това е единственият начин на стопанска дейност - отглеждайки по принципите на биологичното производство, да запазиш природата на 100% такава каквато е“, споделя биологичният овощар, чието стопанство включва 370 дка биосертифицирани градини с ябълки, круши и вишни.

На трето място по брой гласове е Пламен Газянов, който отглежда биосертифицирани орехи и лешници. Споделя, че биопроизводството е начин на живот, страст и предизвикателство и определя опазването на околната среда като своя мисия. Пламен Газянов има и биосертифициран цех за преработка на ядките и предлага на фермерски пазари богата палитра от продукти – тахан, студено пресовани масла, тахан-халва.

Конкурсът за най-вдъхновяващ биопроизводител е част от Информационната кампания по проект „ОСП – научи повече“, която се изпълнява от АГРО ТВ, в партньорство с www.agro.bg и списание АгроКомпас, с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.