1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. АГРО ТВ и проектът „ОСП – от полза за всички нас“ на АГРА от 19 до 23 февруари в Международен панаир Пловдив

АГРО ТВ и проектът „ОСП – от полза за всички нас“ на АГРА от 19 до 23 февруари в Международен панаир Пловдив

Заповядайте на специализирания щанд в палата №3

 

От 19 до 23 февруари 2020 г. в Международен панаир Пловдив изложбите АГРА, Винария, Фудтех и Вкусовете на Италия ще съберат най-големите компании от агроиндустрията, храните и виното на изложенията. АГРА ще привлече над 500 изложители и повече от 40 000 посетители от България и Европа.
 
АГРО ТВ ще представи информационната кампания „ОСП – от полза за всички нас“, изпълнявана в партньорство с www.agro.bg и списание АгроКомпас и с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Гостите на изложението ще получат сп. АгроКомпас, със статии, посветени на ОСП, както и листовки с вдъхновяващи послания за Общата селскостопанска политика и нейното влияние върху земеделието и преработвателната индустрия у нас.
 
На щанда на информационната кампания „ОСП – от полза за всички нас“ ще се излъчват интересни и любопитни видео материали, с многобройни примери, показващи различни аспекти на тази важна за страната ни политика. 
Много семинари, конференции, кръгли маси и други делови събития ще бъдат част от съпътстващата програма на АГРА.
 
Едно от събитията също ще мине под знака на информационната кампания „ОСП – от полза за всички нас“. На 20 февруари 2020 г. ще се проведе Шестото издание на конференция за биологичното земеделие в България, тази година под надслов: Ще успеем ли да рестартираме системата? Организатори са: Фондация за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА, Министерство на земеделието, храните и горите, Българска Асоциация БИОПРОДУКТИ и АГРО ТВ. Конференцията се организира със специалната подкрепа на Посолството на Нидерландия в България. 
Предвижда се информация и дискусии по подкрепата, която биопроизводителите получават по линия на ОСП, добри практики, нови продукти и възможности за реализация на продукцията. В рамките на събитието е предвидена и дегустация на биопродукти.
ОСП
 
Създадена през 1962 г., Общата селскостопанска политика е една от най-важните политики на ЕС. Тя представлява партньорство между селското стопанство и обществото, както и между Европа и нейните земеделски производители. Тя е обща политика за всички граждани и държави от ЕС. 
Основните инструменти на ОСП са директните плащания и пазарната подкрепа на земеделските производители (1-ви стълб на ОСП) и политиката на развитие на селските райони (2-ри стълб на ОСП). 
ОСП има редица цели, сред които са подпомагането на земеделските стопани, усъвършенстването на земеделското производство, съхраняването на селските райони и ландшафти, запазването на жизнеспособността на селската икономика, както и устойчивото управление на природните ресурси и допринасянето за борбата с изменението на климата.
ОСП отделя сериозно внимание на преработвателната индустрия и подпомага нейната модернизация и производството на качествени и безопасни храни. 
 
ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ЩАНДА НА АГРО ТВ В ПАЛАТА №3, ЗА ДА НАУЧИТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНФОРМАЦИОННАТА КАМПАНИЯ „ОСП – ОТ ПОЛЗА ЗА ВСИЧКИ НАС“!
ОЧАКВАМЕ ВИ И НА МЕЖДУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА БИОПРОИЗВОДСТВО! 
 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.