1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. България ще разполага с близо 887 млн. евро по ПРСР за 2021 и 2022 г.

България ще разполага с близо 887 млн. евро по ПРСР за 2021 и 2022 г.

Средствата ще бъдат насочени към земеделските производители и преработватели, млади и малки земеделски стопани и общини

 

Правителството одобри единадесето изменение на Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г. (ПРСР). Страната ни ще разполага с близо 887 млн. евро по ПРСР за 2021 и 2022 г., съгласно Преходния регламент. Това беше прието на заседание на Министерския съвет. Средствата ще бъдат насочени към земеделските производители и преработватели, млади и малки земеделски стопани, и общини.

Първите приеми на проектни предложения по основните инвестиционни мерки ще се реализират още през 2021 г. Създадена е и възможност да се подпомогнат селските райони при провеждането на необходимите структурни промени в изпълнение на Европейския зелен пакт. Именно те ще имат жизненоважна роля за прехода към екологична устойчивост, а финансирането ще им позволи да постигнат амбициозните цели за климата и околната среда на новите стратегии.

С решението се гарантира балансирано и ефективно насочване на финансовият ресурс по ПРСР 2014 - 2020 г. в съответствие със заложените стратегически цели и приоритети на национално и европейско ниво.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.