1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. Ученици от гр. Луковит посетиха животновъдно стопанство в с. Дерманци

Ученици от гр. Луковит посетиха животновъдно стопанство в с. Дерманци

Собственикът на стопанството има реализиран проект по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от ПРСР

 

Ученици от XI клас на Професионална гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев“ посетиха животновъдното стопанство на Йордан Димитров в с. Дерманци, Община Луковит. Децата се обучават в направлението  „Агроекология“. Мероприятието е част от кампанията на Министерство на земеделието, храните и горите, организирана в партньорство с Министерство на образованието и науката (МОН), която се провежда под надслов: „Супер фермер“.

Собственикът на стопанството има реализиран проект по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Неговата инвестиция е за технологична модернизация в животновъдното стопанство. Фермерът се занимава с отглеждането на овце и крави. Стойността на субсидията, която е получил е в размер на 79 508 лв.

Йордан Димитров запозна учениците с основните дейности по отглеждане на животните – хранене и доене. Показа им и техниката, с която разполага стопанството и се използва в производствения процес.

Инициативата има за цел да подкрепи младите хора, като им  се даде възможност да се срещнат с успели фермери в нашата страна и да осъществи връзка между учениците и бизнеса. Кампанията съвпада с политиката на МОН за насърчаване на дуалното обучение, което дава възможност за подобряване капацитета на образователните институции и на работодателите за организиране и създаване на устойчиви партньорства за гарантиране на качеството на обучението.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.