1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. Ученици от среден курс на 41-ва Професионална гимназия по селско стопанство "Ангел Кънчев" – Русе, посетиха птицеферма в с. Ветово, модернизирана по ПРСР

Ученици от среден курс на 41-ва Професионална гимназия по селско стопанство "Ангел Кънчев" – Русе, посетиха птицеферма в с. Ветово, модернизирана по ПРСР

Фирмата има реализиран проект по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.)

 

Ученици от среден курс на 41-ва Професионална гимназия по селско стопанство "Ангел Кънчев" – Русе, посетиха птицеферма в с. Ветово, Област Русе. Децата се обучават в направленията „Фермер“, „Техник на селскостопанска техника“ и „Ветеринарен техник“. Мероприятието е част от кампанията на Министерство на земеделието, храните и горите, организирана в партньорство с Министерство на образованието и науката (МОН), която се провежда под надслов: „Супер фермер“.

Фирмата има реализиран проект по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Инвестиция е за изграждане на нова птицеферма за угояване на бройлери. Стойността на субсидията, която е получена е в размер на 1 387 686 лв.

Собствениците запознаха учениците с основните дейности по отглеждане на птиците и оборудването на обекта.
Инициативата има за цел да подкрепи младите хора, като им  се даде възможност да се срещнат с успели фермери в нашата страна и да осъществи връзка между учениците и бизнеса. Кампанията съвпада с политиката на МОН за насърчаване на дуалното обучение, което дава възможност за подобряване капацитета на образователните институции и на работодателите за организиране и създаване на устойчиви партньорства за гарантиране на качеството на обучението.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.