1. Начало
  2. Новини
  3. От фермата до трапезата
  4. НССЗ с електронна анкета към фермерите

НССЗ с електронна анкета към фермерите

Те могат да предлагат теми на присъствени и онлайн семинари, включително и демонстрационни събития през 2023 година

 

НССЗ изпълнява активно дейности, свързани с подобряване на взаимодействието в системата „Научни изследвания – съвети в земеделието – земеделски бизнес”. Службата подпомага трансфера на знания и приложението на научните и практическите достижения в областта на земеделието чрез предоставяне на обучение на земеделските производители, като им предоставя актуална и навременна информация. НССЗ участва и подпомага развитието на Системата за знания и иновации в селското стопанство (СЗИСС/AKIS) в България.

За тази цел НССЗ провежда годишно над 100 информационно-обучителните събития с научни институти, научно-приложни организации и други институции и експерти за подпомагане на трансфера на знания и технологии към земеделските стопани, в т.ч. с цел по-ефективното предоставяне на консултантски услуги по мярка 2 „Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Основен фокус на обученията през 2023 г. ще бъде информирането на земеделските стопани за прилагането на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в страната за периода 2023 – 2027 г.

cap-januari-23

Темите на семинарите в голямата си част се предлагат от земеделските стопани. По време на всяко информационно-обучително събитие се представят на фермерите различни технологични аспекти и новости в областта на растениевъдството, животновъдството и управлението на земеделското стопанство.

С цел осигуряване на високо качество на информационно-обучителните събития Службата кани лектори от научни институти, научно-приложни организации или други институции компетентни по съответната тематика на събитието, както и висококвалифицирани експерти на свободна практика.

Участието в тези събития е много важно за успешния трансфер на знания и технологии към земеделските стопани.

В тази връзка НССЗ изготви електронна анкета с предложения за теми на присъствени и онлайн семинари, включително и демонстрационни събития, които да бъдат включени за 2023 г.

Анкетата може да се попълни онлайн на следния адрес: https://forms.gle/jUVMNbCAUU9UPzHx6

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.