1. Начало
  2. Новини
  3. От фермата до трапезата
  4. Плащат по СЕПП около 10 декември

Плащат по СЕПП около 10 декември

Това съобщи при откриването на Десетия агросеминар на НАЗ Георги Тахов, изп.-директор на ДФЗ

 

Над 1 млрд. лева са изплатени по схемите за директни плащания от началото на 2022 година. Това заяви изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ при откриването на Десетия агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите. По Програмата за развитие на селските райони са изплатени над 257 млн. лева. До края на годината предстоят плащания в размер на още над 1 млрд. лева по директните плащания за Кампания 2022 г., каза още Тахов. След 10 декември, а може и по-рано, ще бъде извършено най-голямото плащане – около 650 млн. лева по Схемата за единно плащане на площ /СЕПП/, която основно е насочена към сектор „Зърнопроизводство“.

До 5 декември тече прием на заявления за подпомагане по подмярка 22.1 – извънредната подкрепа заради войната в Украйна, съобщи още изпълнителният директор на ДФЗ. Бюджетът по схемата е 28 млн. лева, като само за последните 7 дни са подадени над 10 хил. заявления по подмярката, каза Тахов. Помощта ще бъде изплатена до края на тази година, уточни той.

„Пожелавам ви още дълги години да развивате успешно сектор „Зърнопроизводство“, защото той е важна кауза за всички нас“, каза в заключение Георги Тахов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.