1. Начало
  2. Новини
  3. От фермата до трапезата
  4. Всичко най-важно за директните плащания – в наръчника за Кампания 2023 на МЗм

Всичко най-важно за директните плащания – в наръчника за Кампания 2023 на МЗм

Подробно са описани изискванията и необходимите документи за кандидатстване по новите екосхеми и интервенции

 

Подробни изисквания към земеделските стопани по различните интервенции и екосхеми са публикувани в наръчника за Кампания 2023, издаден от МЗм. Кампанията е нова и за земеделците, и за администрацията, предизвикателствата са големи, посочи Аделина Стоянова, директор на Дирекция „Директни плащания“ в МЗм. Тя препоръчва земеделците внимателно да се запознаят с интервенциите и екосхемите, изискванията за допустимост и необходимите документи.

CAP-April

Могат да се подават заявления за подпомагане на площ, за преразпределително плащане, плащания за млади и малки земеделски стопани, подпомагане за памук, обвързана подкрепа за растениевъди и животновъди, осем на брой нови екосхеми, преходна национална помощ, подпомагане на биологично растениевъдство и биопчеларство, агроекологични интервенции.

Заявленията се подават по електронен път чрез квалифициран електронен подпис или на място в общинските служби по земеделие. Срокът за подаване без санкции е до 05 юни, а със санкции – до 30 юни.

Фермерите, които подадат заявление за подпомагане в рамките на Кампания 2023, ще имат възможност до 1-ви октомври да направят редакция на заявленията за подпомагане, като те ще могат да оттеглят парцели, ще могат да коригират култури или да оттеглят цели интервенции. Няма да могат обаче да добавят интервенции и да заявяват допълнителни площи и култури.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.