1. Начало
  2. Новини
  3. От фермата до трапезата
  4. Започва прием за стартова помощ за млади земеделски производители

Започва прием за стартова помощ за млади земеделски производители

Срокът за кандидатстване по процедурата е 06 януари 2023 година

 

От днес започва прием по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Бюджетът, определен по процедурата, е в размер на близо 30 млн. лева, като около 49 хил. лева е помощта, определена за подпомагане на един млад фермер. Целта е млади земеделци да бъдат подпомогнати в проектите им, чрез които ще се подобри цялостната дейност и конкурентоспособност на стопанствата на фермерите.

Срокът за кандидатстване по процедурата е 06 януари 2023 г. Документи могат да се изпращат изцяло електронно, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН 2020). Електронно ще се извършва и оценката на проектните предложения.

CAP-november-project

Всички документи за участие по подмярката са публикувани на официалната страница на Министерството на земеделието: https://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/programa-za-razvitie-na-selskite-rayoni/ и в ИСУН 2020:  https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Info/7e1e05c9-05c2-4058-9a48-f27556e64486  

В рамките на приема по подмярката ще има възможност за предоставяне на безвъзмездни консултантски услуги от страна на Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ), както и за изготвяне на безплатни бизнес планове от страна на службата и Научен център по животновъдство и земеделие – Смолян и „Академис“ ЕООД.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.