1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. 10 нелегални цеха за хляб работят в Хасково

10 нелегални цеха за хляб работят в Хасково

В момента в тях тече проверка от Агенцията по храните

10 нерегламентирани цеха за производство на закуски и хляб функционират в Хасково, съобщи днес председателят на Федерацията на потребителите в града Емил Георгиев, предаде dariknews.bg. Той обаче отказа да ги назове, тъй като в момента в тях тече проверка от Агенцията по храните. Георгиев призова ресорната агенция и Регионалната здравна инспекция да вземат мерки и срещу търговците, които продават стоките си по самите тротоари.

От Агенцията по храните потвърдиха за проверките и призоваха всеки гражданин, който подпадне на развалени продукти или нередности по цехове и други хранителни обекти, незабавно да подаде сигнал.

От Федерацията на потребителите съобщиха още, че от 16 май един път седмично юристи на организацията ще дават безплатни консултации на граждани относно потребителските им права. 2 седмици по-късно подобни консултации ще бъдат извършвани и в Димитровград.

Георгиев се срещна с медиите днес, за да представи гостите си от Португалия, които ще останат в Хасково 3 седмици. Те са партньори на Федерацията в реализацията на международния проект "Качество на храните".

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.