1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. 70% от подадените жалби в Комисията за защита на потребителите в Смолян са решени в полза на потребителя

70% от подадените жалби в Комисията за защита на потребителите в Смолян са решени в полза на потребителя

Проверките са всекидневни и ще продължават до края на годината

Имаме засилване на броя на подадените жалби в Комисията за защита на потребителите (КЗП) в Смолян през 2010 г. Това каза главният инспектор на регионалното звено на КЗП-Смолян Аделин Младенов, цитиран от Агенция "Фокус". По думите му това би могло да се дължи на много фактори, като основният такъв е, че благодарение на средствата за масова информация хората все повече научават какви са правата им и все повече ги търсят и отстояват.

Младенов обясни, че за радост на комисията над 70 % от тези жалби са решени и то в полза на потребителите. Младенов каза още, че от наблюденията, които от комисията извършват при проверките, може да се каже, че доста от търговските обекти на територията на област Смолян са затворили поради кризата, а други са претърпели преобразования и са преминали в други сектори. „Кризата несъмнено се отразява и върху търговията и върху всички услуги, които се предлагат на пазара”, каза Младенов. Като цяло до месец ноември, до когато имаме точни данни, смело мога да кажа, че годината протече по начин, по който за наша радост на територията на Смолянска област, не сме открили доказано опасни стоки, каза още Аделин Младенов.

По думите му това е първото и най-важното за дейността на комисията през отиващата си година, тъй като такива проверки текат постоянно. Младенов обясни, че проверките са всекидневни и ще продължават до края на годината. “За тази изминала година на територията на областта няма доказано опасни стоки, които да са налични в търговските обекти”, каза Младенов и добави, че няма засечени сигнали и за услуги, които да са опасни за потребителите.

 

Етикети Смолян, КЗП, жалби
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.