1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Агнешката плешка беше най-евтина в Пазарджик в началото на март

Агнешката плешка беше най-евтина в Пазарджик в началото на март

Средно за страната, цените на продукта в ДТО са с 0,07 лв./кг по-ниски от тези в ГТВ

През наблюдавания период (4 – 11 март 2015 г. ) търговията на едро с агнешка плешка се задържа в ценовите граници от 11,20 лв./кг (Варна и Пловдив) до 13,50 лв./кг (Стара Загора и Хасково). При липса на седмични изменения на цените по области, средната стойност на едро за страната се запазва на ниво от 12,23 лв./кг. Това показва анализ на ДКСБТ.

В големите търговски вериги цените на агнешката плешка са най-ниски в Пазарджик (11,75 лв./кг), а най-високи във Варна (13,90 лв./кг). Единствено в ГТВ в Пловдив се отчита седмично изменение на цената на продукта – повишение със 7,3%, което води до покачване на средната стойност за страната с 2,7%, до 12,75 лв./кг.

Цените на дребно на агнешка плешка в другите търговски обекти варират от 10,95 лв./кг в Бургас до 14,10 лв./кг в Шумен. В сравнение с предходната седмица, само в София е налице промяна на стойностите, като продуктът поевтинява с 1,2%. Средната стойност за страната в ДТО се покачва с 0,7% спрямо предходната седмица, до 12,68 лв./кг, тъй като през периода е налице предлагане на продукта и в област Шумен, на най-висока цена за страната.

През периода на наблюдение средната цена на едро на агнешката плешка за страната е с 0,52 лв./кг по-ниска от тази на дребно в ГТВ и с 0,45 лв./кг - от тази в ДТО.

Средно за страната, цените на продукта в ДТО са с 0,07 лв./кг по-ниски от тези в ГТВ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.