Изложението е в Киев
Българско сирене и кашкавал бяха представени на откритото днес в Киев международно изложение на храни „World Food”, което се провежда от 27 до 30 октомври 2009 г. Участието на българската продукция се реализира с помощта на Асоциацията на млекопреработвателите в България, които съвместно с Кипърската асоциация на говедовъдите участва в проекта на Европейския съюз EU Cheese Please – "Европейско сирене, моля". Целта на проекта е да представи на украинския пазар 5 вида европейски сирена – българското бяло сирене и кашкавал и кипърските сортове халуми, анари и кефалотири.
Проектът EU Cheese Please се финансира от Европейската комисия, Република България, Република Кипър, Асоциацията на млекопреработвателите в България и Кипърската асоциация на говедовъдите и има за цел да рекламира български и кипърски сирена в Русия и Украйна. Проектът е част от приоритетната за ЕС ос за промотиране на европейски земеделски продукти в трети страни. Това е и първата многонационална програма с българско участие.