1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. България е сред най-предпочитаните дестинации за ловен туризъм в Европа

България е сред най-предпочитаните дестинации за ловен туризъм в Европа

Успешно приключи участието на ИАГ в 30-тото изложение за лов и риболов „EXA” гр. Бреша, Италия

България остава предпочитана дестинация за ловен туризъм от италианците. Засилен интерес към възможностите и условията за ловен туризъм у нас има и от други европейски страни. Това бе констатирано по време на изложението „ЕХА” в гр. Бреша, Италия, което се проведе от 9-ти до 12-ти април 2011 г. Над 150 000 любители на лова и природата имаха възможност да се възползват от многобройните атракции, демонстрации и условия на пазаруване.

Експертите от ловната дирекция на Изпълнителна агенция по горите отчитат интерес от страна на италианските ловци и към лов на едър дивеч, най-вече към сърната. По принцип те са почитатели на лова на дребен дивеч. Традиционно голям остава интересът към лов на бекаси у нас.

Тази година обаче желаещите да ловуват на дребен и едър дивеч са почти равни по брой. Този факт, специалистите обясняват с посещението на голям брой ловци от северна Италия, където лова на едър дивеч е доста популярен. Повече от половината ловци, изявили желание да ловуват на местен дивеч /яребици, фазани, зайци/ проявяват и интерес към отстрела на селекционни животни, като сърни, благородни елени, лопатари, муфлони и диви свине. Ловците, посетили изложението и щанда на ИАГ, са споделили, че от години ловуват в Унгария, Чехия, Полша и Словения, но вече мислят да сменят дестинацията и това да е България. Цените у нас са доста атрактивни и конкурентни, също така има възможност за отстрел на трофеи със златни медали, особенно за дивата свиня и благородния елен, коментираха експерти на ИАГ.

Участието на България в авторитетното италианско изложение бе възможност за страната ни да популяризира ловния туризъм и същевременно да провокира интерес у чуждестранните ловци към българските ловни полета.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.