1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. България и Кюрдистан ще си сътрудничат в сферата на земеделието, здравеопазването и икономиката

България и Кюрдистан ще си сътрудничат в сферата на земеделието, здравеопазването и икономиката

Тази договорка са направили премиерът Бойко Борисов и президентът на иракския федерален регион Масуд Барзани

България и Кюрдистан ще си сътрудничат в сферата на земеделието, здравеопазването и икономиката. Тази договорка са направили премиерът Бойко Борисов и президентът на иракския федерален регион Кюрдистан Масуд Барзани. Двете страни са се споразумели за принципно сътрудничество и в областта на стратегическата инфраструктура - по-специално в язовирното строителство.

"България има дългогодишни традиции на приятелство с иракския народ и за нас е важно страната ни да може да развива ползотворен взаимен обмен с един толкова важен компонент на Ирак, какъвто е регион Кюрдистан”, е заявил по време на срещата Борисов, цитиран от правителствената пресслужба. 

Със своите познания и опит в страните от региона българските фирми и инженерингови организации могат успешно да допринесат за изграждане на нов Ирак и на иракски Кюрдистан.

Българските фирми, които изявят желание за инвестиции и бизнес в нашия регион, ще бъдат на приоритетни позиции в Кюрдистан, обеща от своя страна Барзани. Той допълни, че не липсва желание за капиталовложения и от страна на иракския народ.

"Здравеопазването е една от сферите, в които България има внушителен опит и аз държа да подчертая, че опитът на специалистите ви е важен за нас”, заяви президентът на иракския федерален регион Кюрдистан.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.