1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. България и Унгария обсъждат излизане на общи чужди пазари

България и Унгария обсъждат излизане на общи чужди пазари

В разговорите бе обсъдена и предстоящата среща на министрите от Г-22 в Париж

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна днес с Нейно Превъзходителство посланикът на Унгария у нас г-жа Юдит Ланг. Тя изрази готовност за подкрепа и обединяване на усилията за допълващо се общо участие на двете страни на  трети пазари на плодове и зеленчуци както в рамките на ЕС, така и извън него. Посланикът на Унгария посочи, че такова сътрудничество може да се търси когато климатичните условия възпрепятстват постигането на плануваната реколта. Тогава стопаните от двете страни могат да търсят допълващо се сътрудничество за окомплектоване на партидите си с произведена продукция и изпълнение на предварително заложените им търговски договори.

В разговорите бе обсъдена и предстоящата среща на министрите от Г-22 в Париж и подготвяната декларация на страните-участнички във форума относно бъдещето на Общата селскостопанска политика и перспективите пред европейското земеделие.

По време на срещата бяха коментирани и основните приоритети в дейността на новото българско правителство, като министър Найденов подчерта, че земеделието днес е считано за един от секторите, който в условия на криза, би могъл да предложи алтернативи на заетост и доходи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.