1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. България и Виетнам се договориха за разширяване на търговията

България и Виетнам се договориха за разширяване на търговията

Снимка:

Между двете страни беше подписан протокол за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество

Протокол за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество бе подписан между България и Социалистическа Република Виетнам по време на Двадесет и втората Междуправителствена българо-виетнамска комисия в София. Той бе парафиран от заместник-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и от заместник-министъра на индустрията и търговията на СР Виетнам г-жа Хо Тхи Ким Тхоа.

Двете страни се договориха за разширяване на търговията чрез увеличаване износа на български стоки за Виетнам, сред които химикали за растителна защита, селскостопанска продукция и техника, вина, лекарства, машиностроителни изделия и оборудване. Договорено бе също увеличаване на виетнамския внос в България на обувки, текстилно-шивашки изделия, дървени изделия, електроника и морски продукти.

По време на сесията бе подписан и Меморандум за разбирателство между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Виетнамската агенция за насърчаване на търговията. С подписването на протокола бе закрита Двадесет и втората сесия на Междуправителствената българо-виетнамска комисия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.