1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. България ще е сред топ дестинациите през 2011 г.

България ще е сред топ дестинациите през 2011 г.

Страната предлага изгодна почивка на море през лятото и незабравими ски приключения през зимата

България ще е сред най-притегателните туристически дестинации през предстоящата година, показва допитване на Си Ен Ен до експерти в областта на пътуванията.

Сред най-атрактивните в този списък е България, която предлага изгодна почивка на море през лятото и незабравими ски приключения през зимата, коментират авторите на изследването. Албания също се очертава да привлече много туристи догодина, посочват експертите.

С живописни плажове, добрата храна и редица обекти на културното наследство, Албания няма да бъде встрани от световния туристически поток, твърдят от Lonely Planet.

Ню Йорк ще бъде центърът на туристическия поток през 2011 година. Прогнозата на експертите се базира на факта, че през следващата година се навършват 10 години от атентатите срещу кулите-близнаци на Световния търговски център.

На второ място по популярност ще бъде Нова Зеландия с нейната уникална природа и климатично разнообразие. В тройката на най-привлекателните страни за пътешествениците попада Перу. Барселона също остава притегателно място за туристите. Норвегия, Япония и Гватемала стават все по-търсени дестинации.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.