1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Българска компания подписа договор за износ на млечни продукти в Китай

Българска компания подписа договор за износ на млечни продукти в Китай

Това стана в рамките на изложение по въпросите на търговско-икономическото сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ в гр. Нинбо

Българска компания подписа споразумение за износ на млечни продукти в Китай с Ningbo Free Trade FUDI Development company unlimited. Това стана в рамките на втората министерска конференция и изложение по въпросите на търговско-икономическото сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) в гр. Нинбо. Българският млекопреработвател произвежда кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал, масло, плодови млека. Китайската компания получава ексклузивитет да продава продуктите на българския производител на целия пазар. На церемонията присъстваха Владимир Туджаров, главен секретар на Министерството на икономиката, българският консул Марин Димитров, СТИВ Пекин Стоян Николов и Валя Александрова, съветник на министъра на икономиката. От китайска страна присъстваха кметът на Нинбо,  правителствения главен секретар, който е и първи заместник на кмета на Нинбо и правителствения ръководител импорт - експорт за Китай.

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) участва в международната изложба на стоки от страните от Централна и Източна Европа (China–Central Eastern European Countries Investment and Trade Fair), която се провежда от 8 до 12 юни 2016 в гр. Нинбо, Китай. На българския щанд се представят 25 компании със стандартни щандове. Изложбата се организира от Министерството на търговията на Китай и съпътства Конференцията на министрите на икономиката и търговията на страните от Централна и Източна Европа и Китай в гр. Нинбо, провинция Джъдзян, Китай. Целта е запознаване на китайските делови среди с продукцията от страните от Централна и Източна Европа, с възможностите за взаимни инвестиции, коопериране, технологично сътрудничество и търговия. С потенциал за износ и широко присъствие на китайския пазар са стоки, които са традиционни за България и с които тя е известна на пазарите в Азия като български вина и храни, мляко и млечни продукти, козметични продукти и етерични масла, розово масло, машиностроителна продукция, продукти на химическата промишленост и др.

Перспективни области са електрониката и електротехниката, информационните технологии и научно – изследователската и развойната дейност, машиностроенето, автомобилостроенето, хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство, фармацевтиката, текстилната промишленост и др.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.