1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Българските аграрни стоки имат неограничен пазар в Китай

Българските аграрни стоки имат неограничен пазар в Китай

Снимка:

Това заяви проф. Димитър Греков – министър на земеделието и храните

Българските аграрни стоки имат неограничен пазар в Китай, има големи възможности за продажба на български стоки там. Присъствахме на Осмия агроикономически форум между Китай и страни от Централна и Източна Европа, в град Хъфей, който беше на най-високо ниво. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” проф. Димитър Греков – министър на земеделието и храните.

„Този форум е много важен за участващите в него държави, тъй като в директен контакт всеки представител имаше възможност да изложи приоритетите на своята страна и съответно да получи конкретен отговор за възможностите на бъдещето развитие на двустранните отношения. Най-важното за България беше, че всички китайски фирми се интересуваха от стоките, които провеждат в страната ни. Изключително голямо внимание беше обърнато на биологично чистите продукти, с които страната ни е известна и в Китай”, каза още министърът на земеделието и храните.

Проф. Димитър Греков допълни още, че на форума голям интерес са предизвикали и млечните продукти, и българско месо.

„За съжаление, констатирах, че ни е необходима много голяма реклама, която, според мен отделните фирми не могат да си позволят и най-вероятно трябва да се намеси държавата. Предвиждаме в следващия програмен период да отделим средства за реклама, не само в Китай, а и в други държави”, каза министър Греков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.