1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Биволско месо на стойност 2,6 милиарда долара е изнесла Индия

Биволско месо на стойност 2,6 милиарда долара е изнесла Индия

Това е ръст с 16% в сравнение със същия период на 2013-та година

Биволско месо на стойност 2,6 милиарда долара е изнесла Индия в периода от април до октомври 2014 година. Това е ръст с 16% в сравнение със същия период на 2013-та, сочат данните на Службата за развитие на износа на земеделски продукти и храни в страната.

След последните парламентарни избори през юни, спечелени от хиндуиста Нарендра Моди, съществуваха притеснения, че експортът на биволско месо ще пострада, тъй като хиндуистите са вегетарианци и не приемат убиването на животни за храна. По време на предизборната си кампания Моди дори се бе изказал против износа на месо и бе обвинил индустрията в убийство на свещените за хиндуистите крави.

За да се избегнат подобни усложнения, в страната биволското месо много често се предлага като заместител на говеждото, тъй като биволът не е свързан с религията. След идването си на власт, новият министър-председател обаче не е повдигал отново въпроса, така че притесненията отпаднаха.

За да останат на пазара, индийските производители на биволско подобряват все повече както качеството на самото месо, така и условията за отглеждане на животните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.