1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Част от храните леко поевтиняха

Част от храните леко поевтиняха

Седмичните колебания при цените на млечните и месните произведения са незначителни в диапазона ±0.5%

Анализът на движението на цените на едро на хранителните стоки, плодовете и зеленчуците през изтеклата седмица показва тенденция на лек спад на цената на слънчогледовото олио средно с около 0.6%. Това съобщиха от Държавна комисия по стоковите борси и тържищата.

Цената на брашното се стабилизира на нивото от предходната седмица. В сравнение с миналата седмица, цената на захарта остава сравнително стабилна с леко колебание на горе. Запазва се тенденцията от предходните седмици на плавно покачване на цената на кравето масло.

Седмичните колебания при цените на млечните и месните произведения са незначителни в диапазона ±0.5%.

При цените на плодовете е регистрирано поскъпване на ябълките с около 3% и поевтиняване на цитрусовите плодове в диапазона 1-3%. Оранжерийните домати и краставици поевтиняват и през тази седмица, като спрямо предходната седмицата спадът на цената на доматите е с около 2-3%, а на оранжерийните краставици с около 19%.

През изтеклата седмица се запазва тенденцията на покачване на цената на картофите, зрелия чесън и зелето.

В резултат на стабилизирането на цените на голяма част от основните хранителни стоки и поевтиняването през седмицата на оранжерийните зеленчуци и цитрусовите плодове, индексът на тържищните цени запазва тенденцията си от предходната седмица на лек спад, като в края на седмицата стойностите му се стабилизират на ниво от 1.983 пункта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.