1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. ДФЗ изплати 423 128 лева на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци

ДФЗ изплати 423 128 лева на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци

Промоционалната програма "Освободете вкуса" е насочена към пазарите на Германия, Полша и Румъния

Държавен фонд "Земеделие" е изплатил 423 128 лева на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци за изпълнението на националната програма "Освободете вкуса", съобщиха от фонда.

Промоционалната програма за преработени плодове и зеленчуци е насочена към пазарите на Германия, Полша и Румъния и е със срок на изпълнение три години.

Субсидията представлява 80% от общо одобрените разходи за първите три месеца на първата фаза от програмата. Общият бюджет за "Освободете вкуса" е приблизително 3 млн. евро за трите годишни фази от изпълнението на договора.

От началото на финансовата 2011/2012 година до момента по схемата "Промоционални програми" са изплатени общо 1 488 213 лв., припомнят от фонда. Схемата се прилага като финансов инструмент в България от 2009 г. насам.

Половината от финансирането се предоставя от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, получателите на субсидии осигуряват минимум 20% от бюджета, а останалата част – от ДФ "Земеделие". Към момента успешно се прилагат общо шест промоционални програми, които са с три годишен срок на изпълнение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.