1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. До края на ноември търговците на зърно трябва да свържат касовите си апарати с НАП

До края на ноември търговците на зърно трябва да свържат касовите си апарати с НАП

Глобата е до 10 000 лева

Всички касови апарати на търговците на зърно трябва да се свържат фискалинте си устройства с Националната агенция за приходите (НАП) до края на ноември 2011 г. До момента свързаните с агенцията търговци на зърно са общо 1041.

От НАП предупреждават, че от 1 декември започват масови проверки за това, дали са спазени законовите изисквания. Ако някой търговец извършва търговия на зърно след края на ноември и фискалното му устройство няма дистанционна връзка със сървърите на НАП, може да бъде глобен с до 10 000 лева и едновременно с това обектът му да бъде запечатан.

До края на март 2012 година пък всички останали търговци трябва да установят дистанционна връзка с приходната администрация, напомнят още от агенцията. От НАП призовават своите клиенти да не изчакват, защото с наближаването на крайните срокове се удължава и времето, за което технологично ще става връзката с агенцията.

Всеки търговец може да провери дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на новата наредба за отчитане на продажбите с фискални устройства или ще му се наложи да си купи ново. Софтуер за проверка на възможността за доработване на касовия апарат за дистанционна връзка с НАП е публикуван на интернет страницата на агенцията www.nap.bg в рубриката „Свържете касовите си апарати с НАП".

Там търговците могат да намерят полезна информация за реда, сроковете и начините за осигуряването на е-връзка с НАП. В секцията е публикувана и брошура с отговори на основните въпроси, свързани с осигуряването на електронната връзка, както и списък с номерата и моделите на новите и използваните в момента фискални устройства, които могат да бъдат модифицирани и приведени в съответствие с новите изисквания на наредбата.

Допълнителна информация за това, кой модел касов апарат може да се доработи и в кои случаи се налага закупуването на ново устройство, може да се намери в интернет сайта на приходната агенция или на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.