1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. "Дупетата" се продават в Германия, Франция и Испания

"Дупетата" се продават в Германия, Франция и Испания

В последните 6 години са продадени 16 000 тона у нас

 "САФ Магелан", една от засегнатите фирми при акция "Дупетата", разпространи до медиите официално становище във връзка с извършената операция на ГДБОП. "Дупетата" се продават в Германия, Франция и Испания, само в България били проблем. В последните 6 години са продадени 16 000 тона "дупета", но ДВСК не го е считала за проблем", се казва в становището.

Според фирмата - в България т.нар. „дупета” се продават вече 6 години и то във всеки магазин. "За тези 6 години според наши изчисления в България са продадени поне 16 000 тона „дупета”. И ДВСК си е вършило работата през тези 6 години", заявиха от фирмата. Според тях - тези „дупета” се продават в цяла Европа – в това число Германия, Италия, Франция, Испания. Това е качествена храна на малка цена, напълно годна за човешка консумация. В цяла Европа цената е почти еднаква – около 3 евро/кг .

В момента в България се продават около 500 тона/месец. От тях около 50% се пакетират в чужбина и 50% в България. В случай, че на български пакетажни предприятия, работещи за нас, бъде отнет лицензът, ще пакетираме „дупета” изцяло в други държави, членки на ЕС, заявиха от фирмата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.