1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Две фурни за хляб са фалирали от началото на месеца във Видин

Две фурни за хляб са фалирали от началото на месеца във Видин

Наблюдава се намаляване на потреблението на хляб с около 5-6%

Само големите производители могат да си позволят да задържат цените на хляба заради това, че някои имат в наличност достатъчно количество зърно. Това каза Сашо Стойков, един от големите хлабопроизводители от Видин, цитиран от Агенция "Фокус". Наблюдава се намаляване на потреблението на хляб с около 5-6%, което не се дължи на увеличена цена, а в намаляване на хората, населяващи района, обясни Стойков.

Друг фактор, който в скоро време ще окаже негативно влияние в цената на хляба, е постоянното покачване на петрола. Стойков заяви, че не може да каже кога точно и с колко ще се увеличи хлябът на видинчани, но се очаква поскъпването да е около лев за един хляб от 700 грама. От началото на месеца има още две фалирали фурни в региона. „Борбата сега е между качеството и ще оцелее този, който има по-малко заеми от банките”, уточни Стойков.

Той коментира още, че от три седмици цената на брашното се задържа на постоянно ниво от 780-800 лева за тон с ДДС, но има увеличение в другите компоненти, оформящи крайната цена на хляба до крайния потребител.

 

Етикети Видин, хляб, брашно
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.