1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. ЕК подкрепя промоция на земеделски продукти от седем държави

ЕК подкрепя промоция на земеделски продукти от седем държави

ЕС могат да се спонсорират до 50% от бюджета на програми за промотиране на европейски земеделски стоки на външните пазари

Европейската комисия одобри мерки за повишаване на информираността и промоция на земеделски продукти от седем държави от общността в трети страни. Става въпрос за вина, плодове и зеленчуци, меса, алкохолни напитки, зехтин и органични продукти, както и специфични продукти от запазени географски региони, произведени във Франция, Гърция, Италия, Литва, Полша, Португалия и Румъния. По тези програми ЕС ще отпусне 11,1 млн. евро или половината от общия бюджет.

„Повишаването на видимостта на европейските продукти на външните пазари е основен приоритет. Виждам огромен потенциал за продажби на външните пазари, където хората държат на историята, която седи зад тези висококачествени хранителни продукти и вина", отбеляза комисарят по въпросите на земеделието в ЕС Мариан Фишер Боел.

Според правилата със средства от ЕС могат да се спонсорират до 50% от бюджета на програми за промотиране на европейски земеделски стоки на външните пазари. Тези мерки могат да бъдат насочени към ПР-активност или реклама, като целта е да изтъква предимствата на европейските стоки, особено качествата на продукта, хигиената при производството, безопасността, етикетирането на стоките в ЕС, опазването на околната среда или защитата на животните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.