1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Европейското зърно поевтиня, а американската пшеница в Чикаго поскъпна

Европейското зърно поевтиня, а американската пшеница в Чикаго поскъпна

Европейското зърно поевтиня, а американската пшеница в Чикаго поскъпна

Днес котировките на пшеницата са в разнопосочни посоки. До 12:30 часа българско време септемврийският контракт във френската столица отчете спад с 50 цента до 323 евро и 25 цента, но при декемврийските доставки покачи цената си с 25 цента до 320 и 25. Царевицата от ноемврийските фючърси загуби 25 цента до 316 евро за тон.
 
В Чикаго при предборсовата търговия септемврийските доставки на пшеницата записаха плюс 17 цента и половина до 793 за бушел, докато царевицата от същия контракт поскъпна с 10 цента и три четвърти до 669 за бушел. Цената на септемврийския овес днес се покачи с 8 цента и четвърт до 394 и 25 за бушел, а при ориза цената остана на 17 долара и 38 цента за 50 килограма.
 
Рапицата от ноемврийските доставки в Париж загуби 4 евро и 50 цента до 608 евро и 25 цента за тон, а септемврийската соя отвъд Океана поскъпна с 37 цента и 3 четвърти до 1510 и 50 за бушел. С 2,98 цента до 71,50 цента за фунт се повиши цената на соевото масло от септемврийските доставки, а соевото брашно от същия контракт поевтиня със 7 долара и 90 цента до 444 долара и 10 цента за тон. 
 
На селскостопанската борса в Ешборн един тон обезмаслено сухо мляко от септемврийските доставки струва 3640 евро, маслото се продава за 7275 евро за тон, а цената на 100 килограма картофи за преработка е все така 21 евро.
 
В първия ден от новата седмица цените на петрола бележат ръст. Американският суров нефт поскъпна с 2 долара и 22 цента до 88 долара и 96 цента за барел, докато сортът Брент се продаваше за 95 долара и 35 цента, отчитайки плюс 2 долара и 33 цента. Природният газ се продаваше за 8 долара и 94 цента за 293 киловатчаса, като цената се качи с 4 цента.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.