1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Фермери от цялата страна наддават за земя в офисите на Агрион

Фермери от цялата страна наддават за земя в офисите на Агрион

Все още има време да се възползвате от добра земя, на добра цена, припомнят от българската компания

Фермери се включиха активно в покупката на земя на търгове. Инициативата е на водещото дружество в сектора Агрион. През януари компанията организира аукциони за продажба на земя на нейни партньори в цялата страна, а до края на февруари ще организират търгове в 24 града, уточниха от фирмата.

Експертите отчетоха интерес към парцелите основно от фермери, арендатори и земеделски производители, които имат сериозни намерения за увеличаване на стопанствата си. Запитвания обаче има и от хора, които искат да инвестират в земя с цел доходност в бъдеще или такива, които тепърва навлизат в сектора. „Сега е моментът да се възползват от наистина добри възможности. Искаме да подкрепим и интереса към развитие на земеделски проекти като съдействаме не само със сделките за земя, а и с експертни съвети, информация за пазара, търговски и юридически консултации ”, посочиха от Агрион.„ Най-много са запитванията за парцелите в Бургас и Пловдив. Сериозен интерес има и към имотите, които предлагаме в Русе, Враца и Велико Търново”, коментираха от мениджмънта на компанията.

„Това е нова и уникална възможност за българския пазар и най-вече за тези, които активно се занимават със земеделие, искат да разширят капацитета на стопанствата си и за онези, които имат желание да инвестират в подобен актив”, коментираха от мениджмънта на Агрион. „Процедурата е организирана напълно прозрачно по подобие на търговете, които правят частните съдебни изпълнители. Вярваме, че така най-лесно ще намерим равновесната точка на цените посредством търсенето и предлагането”, посочиха още експертите.

Повече информация за провежданите от Агрион  процедури може да бъде получена на интернет страницата на фирмата, където е публикувана цялата необходима документация.  Секцията „Търгове” позволява на кандидат – купувачите да търсят по области и землища имотите, които ги интересуват, началната тръжна цена и др.

Агрион е сред най-бързоразвиващите се и динамични компании в сектора за управление на земеделска земя. През 2014 г. откри официално верига от офиси в цялата страна като към момента тя включва 25 търговски точки. През 2015 г. 98 % от земята, която управлява дружеството, е отдадена под аренда и се стопанисва.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.