1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Фонд „Земеделие” ще компенсира стопаните за унищожената им реколта от градушки и наводнения

Фонд „Земеделие” ще компенсира стопаните за унищожената им реколта от градушки и наводнения

Субсидията ще бъде в размер на 40% от действителните разходи за отглеждане на дадената култура през съответната стопанска година

От 1 февруари до 31 март 2011 г. във всички Областни дирекции на Държавен фонд "Земеделие" ще започне прием на документи за изплащане на държавна помощ за компенсация на земеделските производители, чиято реколта беше унищожена на 100 % от наводненията и градушките през тази гадина, реши УС на ДФ „Земеделие” на редовното си заседание. Финансовото подпомагане ще се преведе по банковите сметки на стопаните до 29 април следващата година.

За загуби от наводнения ще могат да кандидатстват стопани, които са отглеждали пшеница, ечемик, ръж, тритикале, овес, царевица за зърно, слънчоглед, зимна маслодайна рапица, репко, кориандър, грах, грахова смеска, люцерна, тютюн, спанак, салати, картофи, чесън, дини, сливи, кайсии, бадеми, малини и ягоди.

За компенсиране на унищожената реколта от градушка, ще могат да кандидатстват фермери, които са отглеждали пшеница, ечемик, царевица за зърно,  техническо сорго, просо, слънчоглед, зимна маслодайна рапица, дини, тикви, малини и лозя.  

Държавната помощ ще се предоставя на физически и юридически лица, които са регистрирани като земеделски производители. Субсидията ще бъде в размер на 40% от действителните разходи за отглеждане на дадената култура през съответната стопанска година. За помощта ще могат да кандидатстват само стопани, на които е издаден протокол от областните и общински служби „Земеделие и гори” за 100% унищожен посев.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.