1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Германците протестират с искане за екоземеделие

Германците протестират с искане за екоземеделие

Те настояват за решителна промяна в структурите на аграрния бизнес

Хиляди протестираха в Берлин срещу индустриализацията в земеделския сектор и за екологично селско стопанство. Демонстрацията е отговор на скандала с открития диоксин в пилешкото, яйцата и свинското месо в Германия, предаде БНР.

Повече от 120 неправителствени организации и обединения, свързани с аграрното производство, призоваха гражданите към мирни протести и демонстрации по време на цялата "Зелена седмица" за екологично чисто селско стопанство, против индустриализацията на производството на храните.

Няколко десетки хиляди души са изразили своето недоволство, свързано с хранителния скандал в Германия, когато в яйцата, пилешкото и свинското бяха открити много пъти по-голямо от безопасното количество токсичен диоксин. Мотото на демонсрацията-шествие бе: "Наситихме се на токсичен диоксин", "Не на генната техника", "Не на фабриките за животни", "Не на дъмпинговия износ".

Германците наистина се наситиха на вредни примеси в храните и настояват за решителна промяна в структурите на аграрния бизнес.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.