1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Голяма част от контрактите на големите борси останаха на печалби

Голяма част от контрактите на големите борси останаха на печалби

Снимка:

Новините от САЩ повлияха положително и на търговията с рапица в Париж

По време на вчерашната търговия голяма част от контрактите на големите борси останаха на печалби, информира специализираният портал agrarheute.com. Положителен импулс за търговията със соя в Чикаго оказаха данните за американския експорт, които надминаха очакванията на участниците на пазара. Януарските контракти при тази маслодайна култура се повишиха със 17,75 цента и приключиха при цена от 1291,50 цента за бушел.

Подобен ръст имаха и фючърсите с по-късен срок на доставка. Царевицата се продаваше при 423,00 цента за бушел, което е с 6,00  цента над нивото от предишния ден. Търговията с царевица остана разнопосочна, като тази със срок на доставка през декември се повиши с 1,50 цента до 648,75 цента за бушел, пише agrotv.bg.

Новините от САЩ повлияха положително и на търговията с рапица в Париж, чиито контракти се повишиха с 5,25 евро до 379,00 евро за тон. Цените при зърнените култури се повишиха заради спадналия натиск върху тях вследствие на повсеместното приключване на кампанията по прибиране на царевицата. Така цената на пшеницата се повиши с 1,25 евро до 206,75 евро за тон, докато царевицата прибави 3,50 евро към стойността си и се продаваше при цена от177,50 евро за тон.

Заради липсата на промени на заден план, анализаторите очакват насрещно движение на цените на основните култури. При ранната търговия днес соята отчете известни печалби.  Анализаторите прогнозират, че подобно развитие ще има и търговията с рапица в Париж.

Допълнителна борсова информация четете в рубриката Агробизнес на сайта agrotv.bg...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.