1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Гръцки фермери отново се опитваха да блокират границата с България

Гръцки фермери отново се опитваха да блокират границата с България

Снимка:

До сблъсъци не се стигна

За пореден ден гръцки фермери се опитаха да блокират границата с България. Протестиращите земеделци  не успяха да пробият полицейския кордон, до сблъсъци не се стигна. Припомняме, че протестът в южната ни съседка е заради социалната политика на държавата и по-високите данъци 

Около обяд фермерите се събраха от близките села на един от изходите при Серес, категорични, че днес ще стигнат до ГКПП Промахон . „Щом има недоволство, трябва да ни обърнат внимание. Те се опитват да ни отрежат ръцете на земеделци, как ще плащаме по-високи данъци, като не може да развиваме нашият поминък“, казват протестиращите. В късния следобед протестиращите гръцки земеделци се опитаха да пробият полицейския кордон, неуспешно. До сблъсъци не се стигна.

И тази година недоволството на фермерите е свързано с намеренията на гръцкото правителство да повиши данъците и да направи промени в социалното осигуряване. Това, според земеделците, ще ги докара до фалит. Протестиращите смятат, че ако затворят границата, ще осуетят плановете на държавата. Дали това ще се случи, е трудно да се прогнозира.

Автор: Снежана Любенова 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.