Мандарините поевтиняват с 5,3% до 1,07 лв/кг
Индексът на тържищните цени на хранителните стоки през тази седмица остана почти без промяна - от 1,744 пункта се повиши до 1,745 пункта, съобщават от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, цитирани от Дарик радио.
Кашкавал „Витоша” поскъпва с 1,5 на сто и се продава по 10,03 лв/кг. Цената на кравето сирене е 4,46 лв/кг на едро. Яйцата поевтиняват с 0,01 лв. и се продават по 0,15 лева за брой.
Захарта през последната седмица поскъпва с 0,02 лева и се продава средно по 1,37 лв/кг. Цената на олиото на едро се повишава с 0,02 лева - до 2,60 лева за литър. Брашното „тип 500” поевтинява с 0,02 лв. - до 0,87 лева за килограм. Обикновената кайма се продава средно по 4,78 лв/кг, а произведената по стандарта „Стара планина” струва 7,62 лв/кг.
Оранжерийните домати поскъпват с 3,3 на сто - до 1,88 лв/кг., а оранжерийните краставици са с 2,8 на сто по-скъпи и се продават също по 1,84 лева за килограм. Картофите поскъпват с 4,5%, като цената на зелето се повишава с 2,3 на сто - до 0,44 лв/кг.
Зрелият фасул поевтинява с 0,7 на сто и се продава средно по 2,23 лева за килограм. Цената на чесъна се понижава с 4,1% - до 6,83 лв/кг. Ябълките поскъпват с 4,3 на сто и се продават средно по 0,98 лв/кг. Мандарините поевтиняват с 5,3% до 1,07 лв/кг., а цената на портокалите пада с 6,2% до 1,06 лв/кг. Цената на лимоните намалява с 2 на сто - до 1,46 лева за килограм.