1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Интерес към дървообработващата и мебелната промишленост у нас

Интерес към дървообработващата и мебелната промишленост у нас

Снимка:

Италианската търговска камара в България инициира бизнес срещи в рамките на изложенията „Техномебел” и „Светът на мебелите”

Италианската търговска камара в България инициира бизнес срещи в рамките на изложенията „Техномебел” и „Светът на мебелите” в Интер Експо Център, благодарение на интензивните си партньорски контакти с българската Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост и Агенция „Булгарреклама”.

Инициативата беше уважена от министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков. След като откри двете изложби, в присъствието на Н. Пр. Марко Контичели, посланик на Италия в България, Стоян Стоянов, председател на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост, Марко Монтеки - президент на Италианската търговска камара в България и Ивайло Иванов, управител на Агенция "Булгарреклама", земеделският министър отдели специално внимание на бизнес инициативата “Doing Business in the Balkans Area & in Turkey”. Събитието привлече представители на дървообработващата и мебелната индустрия у нас в съседна Турция и на щанда на  Италианската търговска камара в България.

„Това е мрежова инициатива, съфинансирана от италианския съюз на търговските, промишлени, занаятчийски и селскостопански палати – „Унионкамере”, по линия на неговия Съвместен фонд за интернационализация. При нея италианските търговски камари в Атина, Букурещ, Белград, Истанбул, Солун и София, националните търговски палати на Фрозиноне, Пескара, Варезе и Унионкамере Молизе се явяват организатори на една мащабна бизнес операция в полза на интернационализацията на италианските малки и средни предприятия", заяви за AGRO.BG г-н Монтеки.

По думите му от своя страна българските фирми от дървопреработвателната и мебелната индустрия черпят опит и създават контакти за подобряване на своята конкурентоспособност и разширяване на пазара си.

Министър Станков акцентира върху важността на горския сектор в производството на мебели у нас и доброто сътрудничество между заетите в дърводобивната и преработвателната индустрия. „Това, което българските фирми произвеждат е качествено, конкурентоспособно и вече познато на европейския и световен пазар”, подчерта министърът на земезделието и храните.

Изложенията в Интер Експо Център София са организирани в партньорство с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост. На тях се представят 122 директни изложители и над 200 подизложители от България, Гърция, Италия, Македония, Румъния, Полша и Турция. Желаещите могат да ти посетят до 27 май.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.