1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Износът на говеждо месо от Съединените щати през миналата година бележи нов рекорд

Износът на говеждо месо от Съединените щати през миналата година бележи нов рекорд

Най-голям вносител на американско говеждо е Япония

Нов рекорд бележи износът на говеждо месо от Съединените щати през миналата година. Според данните на агроведомството количеството е надхвърлило 1 милион тона. Стойността на експорта е нараснала до малко над 7 милиарда долара.

Най-голям вносител на американско говеждо и през миналата година е Япония. Експортът е една четвърт от общото количество. Съединените щати държат около 24 процента от японския пазар за говеждо. На второ място като цел на доставките се нарежда Мексико с около 19 на сто от износа, или 238 хиляди тона. Третата позиция е за Южна Корея със 184 хиляди тона.

Друг голям пазар за говеждо от Съединените щати е Хонг Конг. Местните търговци са внесли 130 хиляди тона, с 16 процента повече, отколкото през 2016 година. Следва Канада с около 116 хиляди тона. Нов пазар през миналата година е Китай, за където за изнесени 3 хиляди тона, след като властите в Пекин разрешиха присъствието на американско говеждо на техния пазар.

За рекордния експорт голям принос има нарасналото производство на говеждо месо в Съединените щати. Увеличението е с 4 процента до близо 12 милиона тона. За настоящата година се прогнозира нов ръст както на производството, така и на вътрешното потребление.

 

Етикети износ, месо, САЩ
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.