1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Качеството на хляба отговаря на възможностите на потребителя

Качеството на хляба отговаря на възможностите на потребителя

Скъпо е да се произвежда хляб само от ръжено брашно

Проверката, която предприема Министерството на земеделието, за да контролира  качеството на диетичните хлябове, вероятно ще доведе до препоръки на производителите, които не работят според изискванията, но не и до преустановяване на дейността им, прогнозира Жени Сапунджиева - председател на великотърновското сдружение на хлебопроизводителите, цитирана от dariknews.bg. Необходими са стандарти за хляба, но преди това са необходими стандарти за брашното, само така ще се гарантира качеството на хлебните изделия, смята Сапунджиева. Иначе хората в бранша гарантират за безопасността на предлаганите храни, но безопасността и качеството са две различни неща.

Добре е да се знае, че пухкавият хляб е в резултат не на високо качество, а на подобрители, както и че в някои държави хлебните изделия не се опаковат, каквато е масовата практика у нас, каза още Жени Сапунджиева. Тя подчерта, че е скъпо да се произвежда хляб само от ръжено брашно например, затова българските производители смесват ръжено с пшенично брашно като по този начин отговарят на възможностите на купувача.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.