1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Капковото напояване-гаранция за високи добиви

Капковото напояване-гаранция за високи добиви

Най-добрите решения, предлагани от „Нетафим”, ще бъдат представени утре на опитните полета на Аграрен университет-Пловдив.

Инициативата е част от програмата посветена на ”Царевицата-царицата на полето”. По изследователски проект „Хербитур” през 2010 година в опитните полета на Аграрен Университет – Пловдив  се извеждат серия от полски демонстрационни опити с капково напояване при културите  царевица и слънчоглед. Поливните инсталации на обща площ от над  22 дка са изпълнени от специалисти и с материали на фирма „Нетафим”.

Посетителите ще видят инсталирана метеорологична станция, която е свързана с почвени сензори и водомери с капковите линии, които изпращат информация на големи разстояния с радиовръзка. Информацията се препредава до личния компютър на фермера и спомага за ваемане на решения при напояването и установяване на проблеми със ситемата.

Системите на „Нетафим” се прилага на терени с различни наклони. Високият клас, нисък дебит и компенсаторният тип на капкообразувателите позволяват напояване и на дълги редове.

„Нетафим” предлага изключително широка гама от иригационни продукти в този бранш, включително най-фините в света линии за капково напояване и капкообразуватели, спринклери, микрооросители и струйно-компенсационни дъждовални машини, филтри, торосмесители, компютърни контролери и богат спектър oт селекция на други продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.