1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Китай с по-високи изкупни цени на ориза

Китай с по-високи изкупни цени на ориза

Снимка:

Повишението при дългозърнестия ориз е в размер на 2,2 %

337 евро на тон ще е минималната изкупна цена на дългозърнестия ориз в Китай. Това обяви Държавната комисия за развитие и икономии в Пекин. Повишението е в размер на 2,2 %.

За кръглия ориз държавата гарантира цена от 375 евро на тон, или 12 евро повече от последната актуализация на цените през септември миналата година, пише proplanta.de.

Минималните изкупни цени влизат в сила, когато пазарната цена в три последователни дни е по-ниска от гарантираната от държавата. Тогава властите изкупуват количества на обявената от тях цена.

2014-та е седмата поред година, през която Пекин повишава минималните цени. По този начин правителството се надява да стимулира производството.

През миналата година зърнопроизводството в Китай е достигнало 602 милиона тона, т.е. 2 процента повече от предишната. Въпреки това в страната все още се усеща недостиг на храни местно производство, а правителството смята задоволяването на нуждите на населението за едно от най-големите си предизвикателства. Затова всяка година малките семейни ферми и земеделски кооперативи получават щедри финансови помощи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.