1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Класическа чума по свинете в Украйна

Класическа чума по свинете в Украйна

Руската ветеринарна служба въведе временни ограничения върху вноса на свине за разплод, свинско месо и други продукти от свинско

Временни ограничения върху вноса на свине за разплод, свинско месо и други продукти от свинско, произведени в района на Киев е въвела руската ветеринарна служба. Забраната се отнася и за вноса на ловни трофеи и оборудване за животни.

Ограниченията са наложени заради открито огнище на класическа чума по свинете в региона. Росселхознадзор подчертава, че Държавната ветеринарна служба на Украйна не е съобщила за разпространението на болестта.

По-рано руската агенция е открила вируса на африканска чума по свинете в колбаси, произведени в Беларус, които са били продадени в района на Псков в Русия.
Росселхознадзор препоръчва на вносителите да заобикалят Украйна при транзитните доставки за Русия. Това действие е необходимо, докато ветеринарните служби на двете страни постигнат съгласие за превоза на храни през територията на Украйна. Така например, преди седмица Киев преустанови транзита на турски яйца за Русия.

През 2014 г. Русия ограничи вноса на редица украински стоки. Забранен беше импортът на зеленчуци и плодове. В допълнение, беше наложена забрана върху предлагането на украйнско сирене, соя, царевица зърно, сок, риба, мляко и млечни продукти, алкохолни напитки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.