1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Консултативен съвет за тютюна ще бъде създаден към МЗХ

Консултативен съвет за тютюна ще бъде създаден към МЗХ

Министър Найденов вече е предложил доплащания в размер на 143 млн. лв. за сектора, които да се разделят през 2011 и през 2012 г.

Консултативен съвет за тютюна ще бъде създаден към Министерство на земеделието и храните. Това съобщи министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов след среща с големите фирми-изкупвачи на тютюн и депутати в парламента. В Съвета ще участват представители на производителите на тютюн, на фирмите, изкупуващи суровината, на държавната администрация и на законодателната власт.

Министър Найденов информира, че изкупната кампания за тютюна е стартирала преди дни и се очаква да приключи в края на месец март. Всички участници се обединиха около становището, че секторът няма как да оцелее без се подпомогне като цяло, както от държавата, така и от фирмите. Проведени бяха разговори с депутатите за осигуряване на 70 млн. лв. за тютюнопроизводителите през втората половина на тази година. От своя страна фирмите потвърдиха, че в случай, че се осигури финансиране от държавата, те биха се ангажирали, също да подпомогнат тютюнопроизводителите. Министър Найденов припомни, че вече е предложил доплащания в размер на 143 млн. лв. за сектора, които да се разделят през 2011 и през 2012 г.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.