1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. «Котани»: Няма разлика в качеството на продуктите ни в една или друга страна

«Котани»: Няма разлика в качеството на продуктите ни в една или друга страна

Това заявяват в съобщение до медиите от компанията по повод оповестеното проучване на Словашката асоциация на потребителите

"Работим с много високи изисквания по отношение качеството на нашите продукти и със сигурност няма разлика по отношение на качеството в една или друга страна. Има единен стандарт на всички наши продукти и ние държим той да се спазва". Това заявяват в съобщение до медиите от компанията производител на подправки "Котани" по повод оповестеното проучване на Словашката асоциация на потребителите, според което някои мултинационални компании, включително "Котани", произвеждат по-нискокачествени продукти за страни от Източна Европа, в сравнение със западноевропейските държави.

Най-големи несъответствия бяха открити при червения пипер "Котани" - продуктите, закупени в Унгария, Словакия и Австрия, са били по-влажни, отколкото стандартите изискват. Онези, предназначени за българския пазар, пък са съдържали твърде много стрити или наранени семена в сравнение с останалите, като нежелателните примеси възлизат на 10%. Червеният пипер за България междувременно съдържал само 108,9 грама екстракт от червен пипер на килограм при близо 140 грама на килограм в пакетите за австрийския пазар, показа още проучването.

В съобщението от компанията казват, че всички партиди са анализирани в съответствие с изискванията за качество. Според тях откритите разлики могат да бъдат обяснени с различните партиди на суровини, различно време на производството и свързаните с това промени в оборота. "Тъй като нашите продукти са естествени продукти, чието качество се влияе от климатичните условия, ние се опитваме да се справим с тези различия непрекъснато. Това е предизвикателство за съхраняване на определени стандарти за качество всяка година, но все пак успяваме, като отхвърляме стоки, които не отговарят на нашите изисквания впоследствие", заявяват още от компанията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.