1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Министър Найденов откри предприятие за преработка на плодове в Пазарджик

Министър Найденов откри предприятие за преработка на плодове в Пазарджик

Снимка:

Инвестицията е в размер на 3 млн. 109 хил. 713 лв.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов откри ново предприятие за преработка на плодове „Ековита” в гр. Пазарджик.  Инвестицията за закупуване на нови машини и реконструкция и оборудване на предприятието за замразяване на плодове е реализирана по 123 мярка „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.  и е в размер на 3 млн. 109 хил. 713 лв.

Общият бюджет по мярка 123 е 241 млн. евро за целия програмен период. Допълнителният финансов ресурс по мярката за проекти, свързани с новите предизвикателства по линия на Европейския план за икономическо възстановяване (ЕПИВ), е  2,2 млн. евро. Допустимите инвестиции са свързани със създаване на нови или модернизиране на микро, малки и средни предприятия, вкл. и т.н. междинни предприятия в секторите за преработка на мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, плодове и зеленчуци, включително гъби, пчелен мед, зърнени храни, вино, технически култури и др.

По нея  се подпомагат и инвестиционни проекти  на микро предприятия в горския сектор за преработка на дървесина до производство на мебели.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.