1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Министър Найденов ще посети Хашемитско Кралство Йордания

Министър Найденов ще посети Хашемитско Кралство Йордания

Снимка:

Той ще има среща с Асоциацията на производителите и износителите на зеленчуци

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов заминава на официално посещение в Хашемитско Кралство Йордания от 25 до 29 март 2011 г. по покана на вицепремиера и министър на земеделието на Йордания Н. Пр. инж. Семир Хабашне. По време на визитата министър Найденов ще има среща с йорданския си колега и други официални лица.

Заедно с придружаващата го бизнес-делегация министърът ще участва във форум на йордански и български фирми в областта на земеделието, горското и ловно стопанство, хранително-вкусовата и дървопреработвателната промишленост. Той ще има среща с Асоциацията на производителите и износителите на зеленчуци и ще посети стопанства за производство на зеленчуци и цитрусови плодове. Министър Найденов ще гостува на Кралския ловен клуб, където ще се обсъди възможността България да направи дарение на Йордания на наши породи животни с цел обогатяване на биоразнообразието в йорданските ловни стопанства.

В рамките на посещението министър Найденов ще открие „Дни на България в Йордания”, организирани от Българо-Йорданската камара за икономическо сътрудничество и почетния консул на Йордания в България д-р Хасан Бармауи, съвместно с Българската търговско-промишлена палата и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. В делегацията участва и заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.