1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. На борсата в Париж само рапицата е на печалба

На борсата в Париж само рапицата е на печалба

Търговията в Чикаго е на загуба

Продължават притесненията за това как ще се отрази продължителната суша в Украйна и Южна Русия върху цените на пшеницата. Според руския институт за проучвания на селскостопанския пазар производството на културата е надолу с 2 милиона тона през последната година. Цените на царевицата на Матиф също бяха подложени вчера на значителен натиск, а рапицата се колебаеше по-скоро в положителна посока, като в края на деня отново затвори на червено.  
 
При днешната предборсова търговия в Чикаго всички контракти са на загуба. Юлските фючърси на пшеницата са на печалба с минус 6 долара и 25 до 694 долара за бушел, а царевицата е надолу до 461 долара и 75. Соята от юлския контракт днес по обяд поевтинява с 4 и 75 до 12 долара и 25 за бушел, а соевото масло е леко нагоре до 45 цяло и 59 цента за фунт. Соевото брашно е на загуба до 376 долара за тон.
 
Днешната търговия в Париж започва с отрицателни показатели за част от основните култури. По обяд септемврийските доставки на пшеницата са с минус две евро до 262 и 75 за тон, а царевицата от юнския контракт поевтинява с 2 и 25 до 212 евро. Августовската рапица само е на печалба с две евро до 490 и 25 за тон.
 
На селскостопанската борса в Ешборн за един тон обезмаслено сухо мляко от майските доставки се предлагат 2400 евро, за един тон масло с доставка през същия месец има оферти на 6033 евро, а цената на 100 килограма юнски картофи за преработка е 49 евро и 80.
 
Цените на петрола се покачват. Американският суров нефт добавя 65 цента до 80 долара и 50 за барел, а сортът Брент се продава за 84 долара и 90 цента, отчитайки плюс 68 цента. По обяд природният газ на нидерландската виртуална борса TTF след леко покачване струва 33 евро и 50 цента за мегаватчас.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.