1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Не са регистрирани големи колебания при цените на пилешкото месо

Не са регистрирани големи колебания при цените на пилешкото месо

Повишение от 0,2 до 3,7% е регистрирано в пет областни центъра

През изтеклата седмица не са регистрирани големи колебания при цените на пилешкото месо.

Средната цена на едро на замразеното пилешко месо за страната отбелязва незначително понижение спрямо предходната седмица - с 0,01 лв./кг. В по-голямата част от областите са регистрирани леки разнопосочни изменения на цените. Намаление на средната цена на едро е отчетена в осем области, като най-съществено е то в Силистра (с 4,5%), Пазарджик и Плевен (с по 3%). Повишение от 0,2 до 3,7% е регистрирано в пет областни центъра, най-значително в Хасково. Предлагането на борсите през седмицата е в ценовите граници от 3,10 лв./кг в Монтана и Русе до 4,25 лв./кг във Варна.

Средно за страната, цената на дребно на замразеното пиле в големите търговски вериги (ГТВ) бележи понижение с 0,01 лв./кг спрямо предходната седмица. В три областни центъра се отчита поевтиняване от 1,7 до 7,4% (Варна), а в други три - леко увеличение на цените - от 1,1 до 4,9% (Шумен). Предлагането в ГТВ през тази седмица е в границите от 4,23 лв./кг (Търговище) до 4,70 лв./кг (Ловеч). Маржът между цената на едро и тази на дребно в големите супермаркети е най-голям в Плевен (1,47 лв./кг), а най-малък в Благоевград (0,22 лв./кг).

В почти цялата страна в другите търговски обекти (ДТО) цените на дребно на замразеното пилешко се запазват непроменени спрямо предходната седмица и остават в диапазона от 4,03 лв./кг до 4,90 лв./кг, съответно най-ниски в Търговище, а най-високи в Ловеч.

Намаление на цената е регистрирано единствено в Монтана (с 0,05 лв./кг или с 1,1%). Разликата между цените на едро и тези на дребно в ДТО варира от 0,10 лв./кг във Варна до 1,62 лв./кг в Плевен. Средно за страната, цената на дребно в ДТО за периода е с 0,02 лв./кг или около 0,5% по-ниска от тази в ГТО.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.