1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. НВМС ще изплати над 250 хил. лв. на собственици на умъртвени животни в с. Кости

НВМС ще изплати над 250 хил. лв. на собственици на умъртвени животни в с. Кости

До момента са изготвени документите за общо 395 животни

Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) ще изплати 251 209,92 лв. на 48 от собствениците на умъртвени животни в с. Кости до края на седмицата. Животните бяха умъртвени, за да се предотврати разпространението на епидемията от шап в страната.

Специална комисия от Регионалната ветеринарномедицинска служба в Бургас продължава да изготвя протоколите за изплащане на обезщетенията за умъртвените животни в с. Кости. До момента са изготвени документите за общо 395 животни – 111 овце, 154 кози, 100 говеда и 30 свине.

„Искам да благодаря на стопаните за разбирането, което проявиха към работата на ветеринарните лекари. Наясно сме, че това е изключително болезнен, но е единственият начин да спрем разпространението на такова опасно заболяване, каквото е шапът”, коментира д-р Йордан Войнов, генерален директор на Националната ветеринарномедицинска служба. Той допълни, че през следващата седмица се очаква да бъдат изплатени и обезщетенията на собствениците в с. Резово, където също бяха умъртвени животни заради шапа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.